Houtrot

Veel mensen denken dat bij houtrot het hele kozijn vervangen moet worden. Dit is echter niet altijd het geval. Als houtrot-specialist kunnen wij uitstekend een houtrot-reparatie uitvoeren of een deel van het kozijn vervangen.

 

 

Inspectie houtrot

Bij het inspecteren van een object wordt er goed gekeken of er houtrot aanwezig is. Schimmel, een hoog vochtgehalte en achterstallig of slecht onderhoud aan een object doen houtrot ontstaan, dit meestal bij de houtverbindingen.
In het verleden werd er vaak een timmerman bijgehaald voor het repareren van houtrot. Tegenwoordig liggen deze werkzaamheden ook bij de onderhoudsschilder.

 

 
   

Repareren houtrot

Voor het repareren van houtrot maken we gebruik van hoogwaardige duurzame producten als Akro stui en sigma Flex. Het aangetaste hout wordt eerst verwijderd en daarna uitgefreesd tot in het gezonde hout. Hierna wordt het voor behandeld met een impregneermiddel. Vervolgens wordt het opgevuld met een twee componenten epoxy hars.
Een andere optie is dat er delen van het kozijn vervangen wordt met een geheel nieuw stuk hout(meranti hout) waardoor het kozijn helemaal in de oude staat blijft. Na de reparatie wordt het geheel geschilderd zodat u weer een mooi gesloten verfsysteem heeft en dit uiteindelijk kosten besparend voor u als opdrachtgever is.

 

 

Wilt u meer informatie over houtrotreparatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op via ons contactformulier.